fbpx

חג הפסטה

טיפים להכנת מנת הפסטה המושלמת לשולחן החג וכמובן לכל הזדמנות של ארוחה שווה כמו באיטליה

צילומים אסף לוי, נמרוד סונדרס

פסטה וגבינות הן המלכות של שולחן החג בשבועות, אבל עכשיו צריך להתחיל לגוון, זו לא עוד מנת פסטה, כאן יש לנו הזדמנות להפוך את הפסטה שלנו לכוכבת הערב שעוד ידברו עליה רבות. לרגל החג והשקת מוצרי פסטה אמיליאנה מבית ברילה, נבחרת השפים האיטלקים של ברילה מפרגנת לנו עם  טיפים להכנת פסטה מושלמת לשולחן החג: 

איכות הפסטה ובחירה נכונה שלה – בחרו בפסטת ביצים שכן היא הכי קרובה לפסטה  טרייה בעבודת יד. הבצק רך בזכות הביצים וזמן הבישול קצר יותר והטעם מעודן ומזכיר מעדניה איטלקית. הפסטה מיוצרת מחיטת דורום איכותית, השומרת על המרקם והצורה המקורית.  פסטה על בסיס ביצים מתאימה לרטבי שמנת (לעומתה פסטה על בסיס קמח דורום מתאימה לרטבים משמן זית, עגבניות ובשר).

 

שילובים לשולחן חלבי – העשירו את הטעמים: בחרו בפסטה עם תרד, הוספת התרד לבצק מביאה לשילוב טעים במיוחד עם מוצרי חלב ומוסיפה צבעים וטעמים שמעניקים שמחה ויחודיות לשולחן. הוסיפו למי הבישול ירקות כמו סלרי, בצל, כרישה. הם יעשירו ויעמיקו את טעם הפסטה.

 

צבע- פסטה אדומה היא רעיון נפלא ומרענן. צבעה העז משתלב היטב בשולחן הלבן. כדי ליצור פסטה אדומה פשוט הכניסו סלק למי הבישול. הפתעה!

פסטה צבעונית

תגוונו. גם אתם שומרי המשקל –  יש מאות סוגים של פסטה בעולם, גוונו את הארוחה עם צורות שונות, הוסיפו לשולחן גם מוצרי פסטה אחרים למשל לזניה, שאותה ניתן להכין גם בגרסה קלילה יותר לשומרי משקל עם שימוש בגבינות 5%, הכניסו פרוסות דקות של ירקות (זוקיני, חצילים, בטטה) בין השכבות ובכיף וותרו על רוטב הבשמל. עוד רעיון לשומרי המשקל: הכינו לשולחן החג מרק ירקות איכותי בריא וטעים והעשירו אותו עם שברי דפי לזניה – פטנט שיעניק למרק טעם ומראה כפרי.

פסטה פנה ברילה

הסוד הוא ברוטב – בחרתם להכין רוטב על בסיס חלבי? השתמשו בכוס ממי הבישול של הפסטה. מי הפסטה מעשירים כל רוטב ויוצרים מרקם יותר סמיך. טיפ נוסף: אם אתם לא אוהבים רטבים משחתיים וצמיגיים, הימנעו מטחינת הרוטב בבלנדר מוט וצרו רוטב גס יותר במכתש ועלי.

טכניקה נכונה – ליטר מים על כל 100 גרם פסטה הוא היחס האידיאלי בין הפסטה למים. אל תחסכו במים, כדי למנוע הידבקויות של הפסטה. רוצים לבשל פסטה מראש? עשו חצי בישול: מבשלים שלוש-ארבע דקות, ומסננים. ממש לפני ההגשה, חולטים את הפסטה במים רותחים לעוד דקה, ומגישים. ניתן בשיטה זו גם "להפיח חיים חדשים" בכל פסטה מבושלת שנשמרה במקרר ללא הרוטב. 

טיפ בונוס למילוי קנלוני – השאירו את גלילי הקנלוני באריזה המקורית כשהפתח כלפי מעלה ומלאו באמצעות שקית זילוף את כל צינורות הקנלוני עד לשפה, העבירו לתבנית, והמשיכו לפי המתכון.

 

אז לכו להפתיע עם מנת הפסטה המושלמת שלכם ושיהיה חג שמח!

ותודה לנבחרת השפים האיטלקים של ברילה על הטיפים המושלמים

 

אם כבר, עם הפסטה באה הכף. קבלו כף פסטה מסיליקון בעיצוב מדליק:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *