fbpx

מה אוכלים היום?

מאסטר שף 2020

בואו נדבר על מטבח למי שהוא לא שף. בואו, לא כולם מתחברים. אני כן. כשחשבתי על העניין הזה לעומק,

הגעתי למסקנה שכבר מגיל צעיר, הכל עניין של כישלונות והצלחות, ניסוי וטעייה.

מתי נאהב ממש משהו?

נאהב משהו כשנחווה איתו הצלחות.

שכחו מזה שאהבה למטבח עוברת בגנים. עובדה, אמא שלי אלופה (גם) באפייה ואני שונאת ממש, אבל למה? כי פשוט לא מצליח לי! אני ושמרים ברוגז כבר שנים וכל זה רק בגלל שהם לא מחייכים אליי בחזרה (לאכול אותם בחיוך לא נחשב) אז במקום לומר תכלס, אני עקומה לא הולך לי, אני אומרת שאני לא אוהבת. בוגר נכון? אז מה עשיתי? ישבתי על סרטוני הדרכה, ישבתי קצת על אמא שלי ועל מה שאספר לכם בהמשך, והפלא ופלא, השמרים החזירו אליי אהבה והבית מריח כמו מאפייה!


לחמניות מתכונים קלים

ואז הכתה בי המסקנה החשובה מאוד: ההצלחה באופן ישיר תלויה בדרך הלמידה!

ועד עכשיו פשוט למדתי לא נכון. אם עד עכשיו בהיתי במתכונים הכתובים והייתי עסוקה בשקילות, מדידות וקליעות (חלת צמה), בעצם פיספסתי את העיקר. הרי אין חכם כבעל ניסיון. ומי מנוסה? בעלי המקצוע (ואמא כמובן) וגם אין טוב ממראה עיניים נכון?

הנה מצאתי את השילוב המושלם.

המומחים. אצלי.בטלפון, במחשב, בטאבלט, בטלויזיה בסלון והבנתם את העיקרון נכון? הביאו לי פה צי של שפים ומראים לי בלייב שלב אחר שלב! והנה גיליתי שאת הבצק אני לשה לא נכון, שאת השמנת אני מקציפה הכי גרוע ועוד רשימת "לא תעשה" ארוכה.

אתם בטח אומרים: "נו, אני כל שישי צופה בתכניות הבישול ואני הכי מאסטר" אבל עדיין, הכל מתחרבש, נכון? למה? אולי כי תכניות הבישול עמוסות פרסומות? הן ממליצות על מוצרים ומכשירים ספציפיים רק בגלל שמישהו שילם להם על זה? זה סבבה והכל, מפרגנת, אבל לא על חשבון המאסטר במטבח שלי.

מצאתי את השף מנטורים שלי ובפחות ממאה שקלים,

קניתי לי ספריית וידאו עשירה בסדנאות מכל תחומי הבישול והאפייה וטיפים מדוייקים שפשוט שיפרו לי את ה"ביצועים" במטבח.
וכך, בחודש אחד (אפשר גם יותר) יש לי ארבעה שיעורים חדשים לצפייה באיכות וללא הגבלה, מכל מסך אפשרי כאשר כל שיעור הוא 30 דקות מזוקקות תוכן מדויק נטול פרסומות והמלצות שיווקיות. פשוט נטו של כל האמת בפרצוף מאת כל שף מוביל בנבחרת.

יותר מזה, עכשיו כשהחופש הגדול כבר כאן, אני יכולה לשבת אפילו עם הילדים שתמיד הראו עניין במטבח ולנצל את ההזדמנות להפוך את זה להצלחה עבורם כבר מגיל צעיר. ובלי קשר זה זמן איכות, ובלי קשר עדיף מטיקטוק. ובלי קשר בא לי שגם הם יעשו משהו, למה רק אני?
אז תתרווחו, מתי שהכי נוח לכם, קחו דף ועט ורשמו לכם נקודות וטיפים חשובים שתיקחו אתכם מכל שיעור ויאללה, תזמינו אותי לפוקצ'ה אה לה רומאנה מעשה ידכם.

כל הטוב הזה מחכה לכם פה במרחק לחיצה על התמונה:


לימודי שף

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *