fbpx

נכנס יין, רוצה עוד

אוהבי יין

החגים, ובמיוחד ראש השנה, מביאים איתם שלל הפתעות אלכוהוליות לקישוט שולחן החג ולשמחתם של המסובים.

הבסט סלרס, איך לא, הם היינות. יקבים לא חסר בארץ הקודש ולכל אחד ייחודיות וטעמים משכרים במלוא מובן המילה. השנה חיפשתי קצת מעבר. משהו עם ערך מוסף. בין כל ההיצע, קסם לי יקב אחד מיוחד. יקב ויתקין.

מה כזה מיוחד?

חלק ממארזי החג ומוצרי היקב מגיעים השנה עם ערך מוסף של תרומה לעמותת "רוח נשית". רוח נשית מלווה נשים ב"יום שאחרי" האלימות, כאשר הן רוצות לפתוח דף חדש, אך עדיין מתמודדות עם בעיות ומשברים מנסיבות חייהן המורכבים. העמותה פועלת לתת להן הזדמנות לבנות מחדש את חייהן, בין השאר באמצעות ליווי והכשרה אישית מוכוונת תעסוקה, המתאימה למידותיה של כל אישה. 

רוח נשית
גירלס פאוור במיטבו, רוח נשית

אז אחרי שאנחנו יודעים שגם עשינו טוב על הדרך, אפשר להתרווח ולהתחיל בטעימות. שוקלת לעשות הסבה לייננית, ולא רק בגלל שזה שם מגניב. 

אז מה יש לנו פה?

יין אדום – קברנה פרנק 2017, שזו המהדורה ה-16 של היקב. יין עשיר, מורכב ואלגנטי. הזנים המרכיבים את היין הם 90% קברנה פרנק ו-10% פטיט ורדו.

יין אדום
הבו לי מהאדום האדום הזה

היין נעשה כולו מכרם יחיד במורדות המזרחיים של רכס הרי מירון בגליל העליון מרום של 700 מטר מעל פני הים. הגובה הרב והאדמה הסלעית והמנוקזת, וטיפול קפדני לאורך השנה, הביאו ליבול נמוך ואיכותי. הענבים נבצרו בבציר ידני בשעות הבוקר המוקדמות והגיעו ליקב למערכת קבלת הבציר. השקיעו החברה. 

היין בילה בנעימים, תסס ושהה במגע עם הקליפות במשך שלושה שבועות ולאחר מכן עבר "להתבגר" קצת בחביות עץ אלון צרפתי קטנות, לשנה פלוס, לבד, בחושך, שבסופה נבנה הבלנד והיין מולא בבקבוקים ללא כל תהליכי ייצוב ולאחר סינון גס בלבד. 

כל אלו מביאים לנו יין עם מאפיינים של פרי אדום ושחור, עשבי תיבול, גרפית וטבק בעל עומק ואורך מרשים, התעפצתי והתחברתי. היין יבוא טוב עם מנות בשר קלאסיות או פסטות וגבינות קשות עם טעמים חזקים. ההמלצה לטמפרטורת ההגשה של היין היא בין 16 ל-18 מעלות.

לבן - ויתקין ריזלינג 2019

יקב ויתקין הינו יקב חלוץ יצרני הריזלינג היבש בארץ. היין נעשה ממאה אחוז ענבי ריזלינג שנבצרו במורדות הרי יהודה. 

יין לבן
זה לבן על לבן

מה אתם יודעים, בציר 2018 ביקב התנהג יפה כבציר "ביי דה בוק": בלי אירועי חום קיצוניים, עם הבשלות אחידות ומאוזנות. בכרמים שבהם עומס היבול היה נמוך במיוחד כמו בריזלינג, זכו ביקב באיכות מצוינת ואיזון מרשים בין ערכי החומציות, הסוכר ובעיקר מריכוז נהדר של ארומות וטעמים. ואם מדברים על הטעמים, טעם היין הוא לימוני-פרחוני בואכה אשכולית. מדובר ביין יוצא דופן מבחינת יכולת ההתיישנות שלו בהשוואה ליינות לבנים מאזורי הכרמים של היקב, ובתנאי אכסון טובים, הוא ימשיך להתפתח ולקבל מורכבות במשך חמש עד שבע שנים משנת הבציר. 

טמפרטורת ההגשה המומלצת שלו היא בין 8 ל-12 מעלות.

כייננית לסופ"ש אחד, הייתי חייבת להשלים את חווית היין ל-360 מעלות, עם כמה גאדג'טים סופר דופר, להשלמת החוויה עד סופה.

פותחן בקבוקים נטען, עם תאורה דלוקס. תחושה של בר במטבח. האמת, אחלה מתנה לחג.

מסיבה במטבח

לא יודעת איך, אבל אם קורה מצב שהבקבוק לא חוסל, ממליצה לסגור עם פקק. הפקק רב פעמי כמובן, עם סיליקון, שומר על טריות היין עד 15 יום, ובלי קשר, עיצוב יפייפה.

פקק ואקום לבקבוק יין
פקק שהוא טוב

יין טוב חייב בית טוב. מתקן אחסון ליינות, פריט עיצובי סופר שיק לבית, אני אוהבת עיצוב לצד פונקציונליות. המתקן מאכלס 6 בקבוקים.

מעמד ליין
מישהו בבית?

עם תוספת היינות הנכונים, אין ספק שיהיו לנו חגים שמחים. אז צ'ירס, לחיים, סאלוט.

יקב ויתקין הקסום 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *