fbpx

שמח במטבח

שמח במטבח

בתקופה האחרונה מצאתי את עצמי, איך לא, מבלה הרבה במטבח, בין המתנה לדקות של האורז להמתנה של ה-8 דקות עוגיות בתנור

 וחשבתי על לא מעט המצאות שהייתי ממציאה כדי להקל עליי עם הכל מיני קטנים ומעצבנים שתוקפים אותי בעבודות המטבח או אפילו כאלו שיעזרו לשדרג ארוחות שבדר"כ די משעממות. לבנתיים, עד שאהיה ממציאנית דגולה ואקבל את פרס מפעל החיים שלי, מצאתי כמה טריקים שאחרים כבר חשבו עליהם לפני, וזה בהחלט שווה שיתוף:

לימון מוסיף המון. ואני אוהבת להוסיף המון לימון, והאמת שאת הטריק הזה הכרתי כבר ממזמן והוא אחד השווים, חובה בכל מטבח – מחברים את השפריצר ישירות ללימון ואין יותר טרי ובמידה מזה.

ספריי לימון
מכשיר ספריי לימון הכי טרי

ביצים קשות בסיר. איזה כיף להן הא? משתוללות, נסדקות, להוציא אותן זה סיפור-עם כף, ישר לכיור, למסננת ועוד כל מיני שיטות שבכולן חטפנו כוויות. למה הסתבכנו בכלל? גאדג'ט מושלם: הפינגווינים החמודים שומרים על הביצים במקרר ואז איך שהן ככה ישר לבישול בסיר וככה לשלוף ביחד! איזה סיפור פשוט פתאום.

הכלי המושלם לביצה קשה
הבית החדש לביצה הקשה

אם בענייני ביצים, עוד מוצר ששידרג את ארוחות הערב פה הוא הפורמות. אני משתמשת בהן לחביתות – לפעמים ביצת עין שיהיה ככה חתיך ולפעמים מקושקשת עם כל מיני הפתעות. מה שלא יהיה הן תמיד נראות הרבה יותר טוב מכל מה שיוצא כשהן סתם בגיבוב על המחבת. אגב, אפשר להשתמש בפורמות גם כקורצנים וכמובן לפנקייקים.

פורמות לביצים ופנקייקים
פורמות לחביבות כאילו מושקעות ופנקייקים

הכף הזו שמערבבים איתה, איפה מניחים אותה שלא תלכלך? שלא נתבלבל עם כף של סיר אחר? לא ככה על השיש ובטח לא לבשל אותה בתוך הסיר! החמוד הזה, אחד הפתרונות הטובים לכפות המפוזרות. הוא אפילו עם ציר מסתובב למספר זוויות אבל מעל להכל הוא הכי יפה שראיתי!

פתרון מושלם לכף בישול
פתרון חמוד לכף בישול

חטיפים, שקיות של קפואים, למה אני צריכה לריב איתם בכדי לפתוח? די למיליון אפונים שהתפזרו במטבח, די לכלב ששאב את כל הבמבה שעפה על הרצפה עוד לפני שחלפו שלוש שניות. הנה 'באג באני' בא לעשות סדר-הוא מתמגנט על המקרר ותמיד שם לעזור לנו בחיתוך הפלס שלו בשקיות האימה.

באג באני
באג באני

על ג'וליאן שמעתם? אם אתם אוהבים את הגזר והמלפפון שלכם חתוכים דק ומושלם כמו במסעדות ולא סתם פירה בפומפיה, ג'וליאן הוא הקולפן בדיוק עבורכם. הכי טופ שף שלכם.

ג'וליאן - חותך ירקות
ג'וליאן - חותך ירקות סטייל שף

חובבי המגולגלים? עדיין מסתבכים? אנחנו באלפיים עשרים, אז תנו את העבודה למכשירים המוכשרים.

אוהבים ממולאים - הפתרון הקל
אוהבים ממולאים? קבלו את הממלאים

ולסיום, שום. אני מאוד אוהבת להוסיף שום. כמו השום גם הג'ינג'ר, הארטישוק הירושלמי ועוד כל מיני שורשים עם צורות הזויות פשוט בלתי ניתנים לקילוף, אלא אם אני ממש ביום רגוע ומלא סבלנות, ואין כזה. מצאתי אחלה פתרון-קטן שעושה את העבודה הכי מעצבנת.

קולף שום ושאר ירקות מעצבנים
קולף שום ושאר ירקות מעצבנים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *